Lapacho

Printen
Lapacho is een zuid Amerikaanse 'thee' waaraan diverse heilzame functies worden toegeschreven.
Met levering TNT Post voor 3,00 €
Verkoopprijs: 1,70 €
Beschrijving

Lapacho is een boom die voorkomt in geheel Zuid-Amerika en wordt ook wel Pau d’Arco, Ipe Roxo of Taheboo boom genoemd, maar de botanische naam is Tabebuia impetiginosa. Deze boom staat bekend om zijn duurzame hardhout dat goed bestand is tegen schimmels en vraat. Indianen ontdekten de medicinale werking van Lapacho al eeuwen geleden en gebruiken het bij de meest uiteenlopende ziektebeelden.
Inmiddels zijn er diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan die de brede medicinale werking van Lapacho onderschrijven, met name dat de boom werkzaam is tegen diverse bacteriële infecties, schimmels, virussen en parasieten en bovendien pijnstillende eigenschappen heeft.

Eigenschappen
Lapacho heeft een eigen kenmerkende smaak die door velen als aangenaam wordt ervaren.
De binnenbast van de boom bevat tal van actieve bestanddelen waarvan de voornaamste naphthoquinonen, anthraquinonen en flavonoïden zijn.

Het meeste wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar lapachol en beta-lapachone (beide naphthoquinonen). Hiervan is aangetoond dat deze werkzaam zijn tegen grampositieve bacteriën, zelfs tegen de multiresistente (ziekenhuis-) MRSA-bacterie. Bovendien is beta-lapachone effectief tegen parasieten als Schistosoma mansoni (bilharzia) en Trypanosoma cruzi (ziekte van Chagas). Wat minder bekend zijn de antivirale eigenschappen van lapacho, met name tegen virussen als herpes simplex type I en II, influenza en de ziekte van Pfeiffer. Lapacho wordt voornamelijk ingezet voor de behandeling van intestinale en vaginale candidiasis, maar kan ook uitwendig gebruikt worden. De laatste jaren heeft lapacho de aandacht getrokken van het Amerikaanse National Cancer Institute, na testen is namelijk gebleken dat de werkzame stoffen van lapacho ook werkzaam zijn tegen kanker en tumoren. De pijnstillende werking komt doordat de werkzame stoffen interacteren met belangrijke pijnmediatoren als bradikinine en prostaglandines.

Gebruik 2 volle theelepels op 1l. koud water en laat dit ongeveer 5 min. doorkoken.
Laat het vervolgens ± 15-20min. trekken en geniet.